Energetische B
ehandelingen

Voor natuurlijke balans

Reiki

Reiki energie
Reiki is een helende energie, die tijdens een Reiki behandeling doorgegeven wordt aan een mens, dier, of plant. Reiki is een harmonische trilling, die van nature naar de plaats met de meeste disharmonie gaat. Het mooie is dus dat Reiki energie precies daar werk doet, waar dat het meest nodig is. Bij de één op het fysieke vlak, bij de ander psychisch of emotioneel.
    Reiki behandeling Nijverdal

Reiki behandeling
Reiki behandeling stimuleert de doorstroming. Reiki, energie die heelt, "stroomt" via de handen. De persoon die behandelt, de gever, legt zijn handen op hoofd, lichaam, benen, voeten, enz. van de ontvanger. Tijdens de behandeling registreren de behandelaar en degene die behandeld wordt, meestal een gewaarwording via de handen van de behandelaar. Bij de één is het tijdens de Reiki behandeling voelbaar in de vorm van lichte tintelingen, warmte, slaperigheid en/of ontspanning. De ander voelt helemaal niets, maar merkt achteraf verbetering van klachten. Je hoeft zelfs niet te geloven dat Reiki werkt!  
 

  

Reiki behandeling is veilig, omdat er nooit meer gebeurt dan goed voor ons is op dat moment. Het gaat nooit onze eigen kracht te boven. 

Ons lichaam is geheel opgebouwd uit energieën met verschillende frequenties. De laagste frequenties zijn de botten, de hogere frequenties spieren, organen en bloed. De hoogste frequentie is te vinden ons energiesysteem. Hiertoe behoren emotionele verstoringen, trauma's, mentale afwijkingen, milieu invloeden, verwondingen, een dieet, etc., etc…    

Reiki behandeling kan allerlei reacties van verwerking oproepen
- herinneringen die bovenkomen om losgelaten te worden;
- lichamelijke klachten die tijdelijk verergeren om daarna (voorgoed) te verdwijnen
- emoties die verwerkt worden door een huilbui.
 

Al deze reacties leiden uiteindelijk tot het weer vrij stromen van onze levensenergie. Na verloop van een paar Reiki behandelingen gaan we ons weer lekker in ons vel voelen, meer energie krijgen en uitstralen.

Effecten van Reiki

Reiki werkt op alle niveau’s: Lichamelijk, Geestelijk, Emotioneel, Spiritueel en het
- Bevordert de natuurlijke zelfgenezing.
- Vitaliseert lichaam en geest.
- Brengt de energiehuishouding in evenwicht.
- Heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning.
- Past zich aan, aan de behoefte van de ontvanger.
- Bevordert het vertrouwen op eigen intuïtie.
- Bevordert het vermogen om kritieke situaties het hoofd te bieden.
- Verzacht pijn, zowel lichamelijk als geestelijk.
- Werkt ook bij dieren, planten, mineralen.
 

Ieder mens wordt geboren met een open Reiki kanaal, maar na verloop van tijd treden er blokkades op door onverwerkte emoties of trauma's. Deze blokkades kunnen zich zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk uiten. De energie kan dan niet meer optimaal door de energiebanen stromen. Door Reiki wordt je opnieuw afgestemd op de universele energie, blokkades worden opgeruimd, klachten verminderen of verdwijnen, angsten nemen af, zelfvertrouwen en bewustwording nemen toe. 

Reiki is een balans tussen binnen en buiten  

Reiki is de balans tussen binnen (Ki) en buiten (Rei). Dat voel je zelf, maar ook je omgeving merkt het. Je straalt het als het ware uit en al kan je dit niet verklaren, je kunt de energie wel ervaren. Ook ervaren onder andere kinderen en dieren de energie. De Reiki stroomt door de kleding heen. Reiki is een energie die heelt en het evenwicht tussen lichaam en het denken herstelt.

Het vermogen voor het geven van de energie blijft altijd bestaan. Voor veel mensen is Reiki een stap naar binnen, naar de bron, wat vaak een ommekeer in hun leven betekent. Je kunt concreet ervaren dat je zelf contact kunt maken met je eigen genezende kracht en deze werkelijk door je handen voelen stromen! 
 

Oorsprong van Reiki Reiki Dr. Usui 

De oude geneeskunst van Reiki werd in Japan in het midden van de negentiende eeuw door Dr. Mikao Usui herontdekt en nieuw leven 

ingeblazen. Hij geloofde met heel zijn hart dat ieder mens contact kan krijgen met zijn eigen bron. Dr. Usui doceerde op een priesterschool in Japan. Op de vraag wat de oude geneeskracht van vroeger was, kon hij geen antwoord geven. Daarop besloot hij naar deze natuurlijke kracht op zoek te gaan.                                    Dr. Usui 

Na jaren ontdekte hij 2500 jaar oude formules en symbolen. Hij wist alleen nog niet wat deze betekenden. Hij zocht naar een manier hier inzicht in te krijgen. Dr. Usui ging in eenzaamheid op een berg 21 dagen mediteren. Hier kreeg hij inzichten en visioenen in de natuurlijke kracht van genezen. Deze kracht is doorgegeven en is via Phyllis Lei Furomoto naar Nederland gebracht.